Boksen met je zelf

Workshop “Boksen met jezelf”

In de workshop “Boksen met jezelf” staan bewustwording, interactie en ervaringsgericht leren centraal. De werkvorm bestaat uit een combinatie van gevechtskunsten, communicatie en meditatietechnieken, lichaamswerk en zelfonderzoek. Een aanpak waarbij we onze weerstanden, impact, interactiestijlen en gedragspatronen aan den lijve ontdekken, herkennen en ervaren. We onderzoeken hoe we beter in contact met onszelf en met anderen kunnen staan en ontdekken hoe dan ruimte ontstaat voor een interactie en communicatie die minder op dwang, weerstand of reactiviteit gebaseerd is, maar veel meer op acceptatie, verbinding en meegeven.

Trainer
Rob van Ham (1964) werkt als zelfstandig trainer en coach voor bedrijfsleven, (top)sporters en particulieren. Hij begeleidt mensen individueel en in groepen naar een meer bewuste en effectieve manier van bewegen, handelen, communiceren en samenwerken. Communicatie, sport, persoonlijke ontwikkeling en bewustwording vormen een rode draad in zijn leven en loopbaan. Hij werkte als onderzoeker, adviseur, procesbegeleider en manager in diverse adviesorganisaties en het hoger onderwijs. Daarnaast is hij initiatiefnemer en hoofddocent van het Cheng Hsin trainingscentrum voor lichaams- en bewustzijnswerk, vecht- en bewegingskunsten in Nijmegen. Meer info: www.chenghsin.nl of www.effortlesspower.nl.

Doel
Deze workshop bied ik aan het Trainerszwembad om trainers, coaches, therapeuten, verzorgers, adviseurs, managers, muzikanten en andere geïnteresseerden op directe wijze te laten kennismaken met deze werkvorm. Graag ontvang ik van de deelnemers feedback op inhoud, presentatie, overdracht, toepassings en aanbiedingsmogelijkheden.

Deelnemers: maximaal 12 (minimaal 6)

Kleding: Draag makkelijk en los zittende sport- of vrijetijdskleding. We werken in een zaal met matten waarop enkel met sokken of op blote voeten mag worden gelopen!
Conditie: De workshop brengt je zowel fysiek als mentaal in beweging en in contact met anderen, maar vraagt geen sportconditie.

Impressies
“Rob, bedankt voor de prettige en veilige sfeer waarin we allemaal mochten onderzoeken.
Ton Kurstjens www.clownerie.nl

“Verdiepend, met een verrasende invalshoek.
Tip: als je om feedback vraagt (of je wilt weten hoe iemand het ervaren heeft), en je wilt niets missen, ga dan het rijtje af (dat is persoonlijker dan: roept u maar. Bovendien zijn het altijd de roepers die het eerste (en hardste, nee hoor! grapje ) roepen ).
Feedback: er zitten hele mooie oefeningen bij die met een duidelijke context en rode draad en duidelijke instructie (of richtingaanwijzer ) een nog meer inzicht gevend geheel opleveren. Ik begrijp echter het dilemma van Rob om niet te veel uit te leggen, weg te geven, of op cognitief niveau bezig te zijn (zoals bij zen).
Ton de Nijs (ROC Zadkine College te Rotterdam)

“Rob is trainer die sterk is in het zoeken van de opeenvolging van werkvormen. Door veel te doen en minder te praten wordt afgeweken van vele communicatietrainingen. Dit biedt de mogelijkheid de oefening dieper door te laten werken. Ik heb dit als heel krachtig ervaren!
Djura www.prinsincommunicatie.nl

“Bij de training “ boksen met jezelf” voel je lijfelijk wat dat betekent en hoe het je remt.
Verrassend en inspirerend was het om te experimenteren wat er gebeurt als je meebeweegt.
Ron is een trainer die je laat ervaren wat de verschillen zijn.
Een ervaring die bij blijft. Margret Rensink, Kompas Training & Coaching www.kompastraining.nl


Rob van Ham heeft de workshop prettig opgebouwd en door de oefeningen kreeg je een goede indruk van zijn kunnen en het effect van de ingezette oefeningen. Knap dat hij in zo’n korte tijd al de diepte in ging met onze groep. Zijn directieve aanpak paste hier goed bij. Leuk om te ervaren (te voelen) waar het kantelpunt van een persoon ligt om deze vervolgens zonder kracht om ver te krijgen. Cordium als locatie is een aanrader. Andrew David (H4 organisatie training advies)

” Rob weet een omgeving te creëren waarin je je veilig voelt je eigen grenzen te ontdekken. Het is duidelijk dat hij goed weet waar hij mee bezig. Hij heeft veel kennis, maar weet die gedoseerd aan te bieden. Karien Geurts”

“Een fijne workshop die vooral gaat over ervaren. Kun je laten leiden? Hoe stevig sta jij en wanneer raak jij (letterlijk) in balans? Hoe oprecht is contact? Niet alles in onder woorden te brengen, dat staat het krijgen van inzicht alles behalve in de weg.
Liesbeth Tettero, tettero.communicatie www.liesbethtettero.nl

Wanneer was het en waar?
Dag: Vrijdagmiddag 21 januari 2011
Tijd: 13.00 – 17.30 uur
Locatie: Cordium, Centrum voor Groei en Ontwikkeling, De Ruyterstraat 65 in Nijmegen. Zie www.cordium.nl voor een routebeschrijving. Op loopafstand van NS Nijmegen Centraal.
Programma: 13.00 – 13.30 Ontvangst en inloop
13.30 – 17.00 workshop “Boksen met jezelf” door Rob van Ham
17.00 – 17.30 Feedback en afsluiting

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *