Equitraining

De Trainerszwembad Workshop Kennismaking met Equitraining heeft vrijdag op 30 augustus plaatsgevonden. Lees hieronder de impressies van de deelnemers.

Training met een paard als co-trainer door Marijke Timmerman van “de Mailcoach”.

“ De workshop “ Het paard als co-trainer” vond in een kleine setting plaats. Ondanks dat het minimale aanmeldingen van 6 deelnemers voor deze workshop niet was gehaald is er in overleg met de workshopleider Marijke Timmerman en drie zeer enthousiaste deelnemers gekozen om de workshop in een alternatief programma toch door te laten gaan. De aanpak en het programma van Marijke is de deelnemers, ook gezien hun positieve recensies, goed bevallen.

De drie deelnemers kregen naast de aanpak en de filosofie achter coaching met paarden ruimschoots de gelegenheid om zelf te werken met het paard. Een ieder had daardoor zijn eigen ervaring en kreeg vervolgens persoonlijke feedback. Mooi is het om als toeschouwer te zien hoe iemand omgaat met een paard. De nuances mis je natuurlijk als leek maar je ziet wel direct aan iemands gedrag welke kwaliteiten hij of zij heeft. Bijvoorbeeld. Is de persoon een dwingende leider dan zal het touw vrijwel altijd gespannen zijn. Het paard laat blijken dat het deze manier van leiderschap niet zal accepteren. Hoe reageren we zelf op een dergelijk leiderschap? Dan gaan de hakken toch ook in het zand.
Wordt er wel of geen contact gemaakt? Het paard laat het direct zien. Marijke is een bevlogen coach en laat je aan de hand van de reacties van het paard  zien hoe teamleden bijvoorbeeld met elkaar omgaan.

De Mailcoach locatie van Marijke Timmerman beschikt naast een grote paardenbak ook over geschikte ruimten om teams (groepen) te ontvangen. (Hei en bossen zijn in een paar minuten te bereiken. De mooie beschutte ligging van de locatie zorgt al direct voor een veilige omgeving.)  De (bio)catering met streekproducten verzorgt Marijke zelf in samenwerking met locale middenstanders. De locatie is ook geschikt voor trainers die op zoek zijn naar een locatie in Midden Nederland en bijvoorbeeld de workshop “Paard als co-trainer” complementair in hun training willen opnemen.
De weergoden waren afgelopen vrijdag het Trainerszwembad genadig. Onder het genot van een heerlijke vrijdagmiddag zon plus een lekkere wijn werd het programma afgesloten. Het was een Trainerszwembad als vanouds. Het was inspirerend, er was tijd voor onderlinge verdieping, er werd kennis gedeeld en er zijn nieuwe contacten opgedaan. Marijke dank voor de gastvrijheid, jouw openheid en het kado dat je ons in de vorm van de workshop hebt gegeven. Andrew David (H4 organisatie training advies) ”

 

Wprkshop Trainerszwembad
Marijke geeft tekst en uitleg

“De workshop met Marijke was bijzonder. Coachen met behulp van paarden geeft enorm veel informatie over jezelf.
Het gaat wat mij betreft over contact maken, sensitiviteit, leiderschap, volgen, leiden, je natuurlijke impuls volgen , waarbij je direct de goudeerlijke respons van het (prachtige) paard krijgt.
Zeer leerzaam en goed in te zetten in het begeleiden van mensen en teams.
Marijke is bevlogen en zeer verbonden met haar werkwijze. Haar wijze van begeleiden en feedback is respectvol. De locatie is prachtig.
Evelien Plattel-vanOs vanostraining

Evelien deelnemer Trainerszwembad workshop Paard als co-trainer
Evelien deelnemer workshop Paard als co-trainer

 

Ik heb veel geleerd van de workshop van Marijke (mens) en Llances (paard). Llances was heel goed in het feedback geven. Ze liet je duidelijk weten wat ze van je gedrag vond. Zoals dat bij paarden gewoon is, met veel gevoel en heel eerlijk. Zonder verborgen agenda. Marijke wist de feedback van Llances goed te vertalen in voor mij begrijpelijke taal. Met bijna net zoveel warmte en vriendelijkheid als Llances.
Bert Lankester van kiakaha

Trainerszwembad workshop Paard als co-trainer
Bert Lankester deelnemer in de workshop “Paard als co-trainer”

Uitnodiging| De Mailcoach| Equitraining
Met “De Mailcoach” verzorg ik in de eerste plaats trainingen voor groepen uit organisaties of het bedrijfsleven.  Bij de trainingen zet ik mijn paarden in als co-trainers. Door de inzet van het paard (een onvoorspelbaar, groot, levend element) laten mensen snel hun natuurlijke gedrag zien. Ook aan de reactie van het paard (spiegelen) kun je als toeschouwer veel “lezen”.

Marijke Timmerman over haar training

Mijn trainingen geven in hele korte tijd veel inzicht in het (on)bewuste gedrag van de deelnemers.  De Mailcoach beschikt over een prachtige eigen trainingslocatie, midden in de Veluwse natuur die extra bijdraagt aan de veiligheid van de deelnemers en ook heel inspirerend werkt. Mensen zijn er letterlijk “uit” de werksituatie en bovendien is de locatie altijd speciaal voor de te trainen groep beschikbaar.

 

 

“ De workshop “ Het paard als co-trainer” vond in een kleine setting plaats. Ondanks dat het minimale aanmeldingen van 6 deelnemers voor deze workshop niet was gehaald is er in overleg met de workshopleider Marijke Timmerman en drie zeer enthousiaste deelnemers gekozen om de workshop in een alternatieve programma toch door te laten gaan.  De aanpak van Marijke is de deelnemers, ook gezien hun positieve recensies, goed bevallen. De drie deelnemers kregen naast de aanpak en de filosofie achter coaching met paarden ruimschoots de gelegenheid om te werken met het paard. Een ieder had  daardoor zijn eigen ervaring en kreeg vervolgens persoonlijke feedback. Mooi is het om als toeschouwer te zien hoe iemand omgaat met een paard. De nuances mis je natuurlijk als leek maar je ziet wel direct aan iemands gedrag welke kwaliteiten hij of zij heeft. Bijvoorbeeld. Is de persoon dwingend dan zal het touw vrijwel altijd gespannen zijn. Het paard zal laten blijken dat het deze manier van leiderschap niet gauw zal accepteren. Wordt er wel of geen contact gemaakt? Het paard laat het direct zien.  Marijke is een bevlogen coach en laat je aan de hand van de reacties van het paard  zien hoe teamleden bijvoorbeeld met elkaar omgaan.

De Mailcoach locatie van Marijke Timmerman beschikt naast een grote paardenbak ook over geschikte ruimten om teams (groepen) te ontvangen. (De mooie beschutte ligging van de locatie zorgt al direct voor een veilige omgeving.)  De (bio)catering met streekproducten verzorgt Marijke zelf in samenwerking met locale middenstanders. De locatie is ook geschikt voor trainers die op zoek zijn naar een locatie in Midden Nederland en bijvoorbeeld de workshop “Paard als co-trainer” complementair in hun training willen opnemen.
De weergoden waren afgelopen vrijdag het Trainerszwembad genadig. Onder het genot van een heerlijke vrijdagmiddag zon en van een lekkere wijn werd het alternatieve programma afgesloten.  Het was weer een Trainerszwembad als vanouds. Het was inspirerend, er was tijd voor verdieping, kennis gedeeld en er zijn nieuwe contacten opgedaan.  Marijke dank voor de gastvrijheid, jouw openheid en het kado dat je ons in de vorm van de workshop hebt gegeven.”

 

Uitnodiging| De Mailcoach| Equitraining
Met “De Mailcoach” verzorg ik in de eerste plaats trainingen voor groepen uit organisaties of het bedrijfsleven.  Bij de trainingen zet ik mijn paarden in als co-trainers. Door de inzet van het paard (een onvoorspelbaar, groot, levend element) laten mensen snel hun natuurlijke gedrag zien. Ook aan de reactie van het paard (spiegelen) kun je als toeschouwer veel “lezen”.

Mijn trainingen geven in hele korte tijd veel inzicht in het (on)bewuste gedrag van de deelnemers.  De Mailcoach beschikt over een prachtige eigen trainingslocatie, midden in de Veluwse natuur die extra bijdraagt aan de veiligheid van de deelnemers en ook heel inspirerend werkt. Mensen zijn er letterlijk “uit” de werksituatie en bovendien is de locatie altijd speciaal voor de te trainen groep beschikbaar.

Inhoud van de training kennismakingsworkshop op vrijdag 30 augustus te Nunspeet
Ik wil jullie in deze korte introductietraining allereerst algemene uitleg geven over deze soort training. Daarna gaan we met de groep met een paard aan de slag. Het is de bedoeling dat ik twee werkvormen toelicht en door een aantal deelnemers laat ervaren. De anderen kunnen leren door te observeren. Ook zal ik uitleggen voor welke situatie deze trainingsvormen geschikt zijn en kort nog enkele andere trainingsvormen toelichten.

Voor wie is deze workshop Equitraining bedoeld?
Mijn trainingen zijn in de eerste plaats bedoeld  voor groepen uit organisaties of het bedrijfsleven. Door mijn bedrijfskundige achtergrond en brede werkervaring kan ik de training direct laten aansluiten bij de praktijk. Enkele onderwerpen die zich goed lenen voor deze training zijn bijvoorbeeld (persoonlijk) leiderschap en samenwerken.

Het doel van deze kennismakingsworkshop
Marijke Timmerman van “De Mailcoach” is  op zoek naar samenwerking met andere trainers.

Programma en data op 30 augustus
Inloop                                                                 13.00 uur
Start                                                                   13.30 uur
Einde workshop                                                 16.00 uur
Feedbackmoment                                              16.30 uur
Einde Trainerszwembad programma                17.00 uur
Naast het geven van feed-back, tips, samenwerkingsvoorstellen is er natuurlijk ook ruimte voor onderling netwerken.

Adres en contactgegevens
De workshop vindt plaats bij “De Mailcoach”, Middenweg 18, 8075 PM Elspeet.

Heb je vragen:  Bel me gerust: 06-16615629 en kijk vast even op mijn site voor een eerste indruk: www.demailcoach.nl

Investering
Voor deze workshop vragen  we een bijdrage van € 25,-, dit is ter dekking van de onkosten (uiteraard koffie,  thee,koekjes en een knabbeltje en een drankje tijdens de nabespreking) en om de website van het Trainerszwembad droge voeten te blijven geven.

Aanmelden via het Trainerszwembad.
Ik hoop dat je belangstelling gewekt is en maak graag kennis met je.
De workshop gaat door bij een minimale deelname van 6 trainers en er is ruimte voor maximaal 12 deelnemers. Draag tijdens de workshop  gemakkelijke kleding en stevige schoenen of laarzen.

Als je wilt deelnemen aan deze workshop, stuur dan voor vrijdag 23 augustus 2013 een mail naar andrew@trainerszwembad.nl . Je bijdrage van 25 euro ontvangen we ook graag voor vrijdag 23 augustus 2012. De bijdrage graag overmaken naar giro 9356065 t.n.v. H4 organisatie training advies onderwerp: Trainerszwembadworkshop 30 augustus !
Let op! Afmelden is tot vrijdag 23 augustus mogelijk daarna geen teruggave van de bijdrage dit vanwege gemaakte kosten. ( Het is wel mogelijk dat je een andere persoon in jouw plaats laat deelnemen.)

We ontmoeten je graag op 30 augustus in Nunspeet.

Namens  De Mailcoach en het Trainerszwembad,

Marijke & Andrew
Nog onbekend met de filosofie achter het Trainerszwembad? Kijk dan even op www.trainerszwembad.nl. Heb je zelf een idee om een workshop/ training te organiseren neem dan gerust contact met me op andrew@trainerszwembad.nl

 

TZadmin (14 Posts)

Andrew David is mede-oprichter van het Trainerszwembad en eigenaar van H4 organisatie training advies (www.hvier.nl). Hij helpt ondernemers en ondernemende studenten bij het verbeteren van hun communicatieve vaardigheden.


Gepubliceerd door TZadmin

Andrew David is mede-oprichter van het Trainerszwembad en eigenaar van H4 organisatie training advies (www.hvier.nl). Hij helpt ondernemers en ondernemende studenten bij het verbeteren van hun communicatieve vaardigheden.

Één reactie op “Equitraining Workshop “Kennismaking met Equitraining””